If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да!
Обаче обръщай внимание и на порцелановата част! Ако се появи кафяво, значи изпуска компресия, което не е добре.
Добре благодаря! А да попитам имам ли оправия гарнитурите на изпуск. колектори, защото видях че има черно около едната тръба... Дали само с гарнитури ще се оправи? И моля да ме извините ако са ми досадни въпросите
Добре благодаря! А да попитам имам ли опраяия гарнитурите на изпуск. колектори, защото видях че има черно около едната тръба... Дали дамо с гарнитури ще се оправи? И моля да ме извините ако са ми досадни въпросите
Тука сме за да питаме и отговаряме.
Вероятно да!
Обаче много внимавай с шпилките!!!
Аз по принцип ги вадя и слагам 8х20мм болтове А2-70, тоест неръждаеми и нямам проблем.
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
! Чичката е прав на 100%.
При развиването и да ги внимаваш шпилките,ако ще се къса ,се къса.Тая черната автоматна от която са изработени е кашкавал ,а и с годините затяга като заварена в алуминия. Гадното е ,че за да не се саморазвиват гайките често са направени тънкостенни и с плитка резба ,като целта е резбата на шпилката когато ги напъне да се пораздуят с около една идея и да са на стегнатост и корозията там ги спича яко.Ако гайките са за ключ 12 и са малко по-височки са баш такива.Често тръгва да излиза шпилката от главата,махаш я и слагаш болт от неръждавейка както препоръчва Иво,,но затягането на болтове в алумин е деликатна операция ,та и тогава трябва да се внимава.Тия дето не тръгват аз бих ги оставил ,ако са с читава резба,вместо да рискувам да ги скъсам.
Ако държиш на заводското решение имай впредвид ,че шпилките в алуминий по правило са си доста дълги и се навиват без да се затягат и после гайката колкото ги натегне -толкова.Така се намалява и вероятноста да омажеш резбата в главата.То всъщност добрата практика е да се ползват шпилки,а не с болтове ,ама шпилки от неръждавейка трябва да ти ги врътне стругар,а болтове в магазините за крепежни бол.
Comment